• Home Page
  • Musique/Concerts

  • Pop-Rock/Musique électronique
  • Pop-rock/Folk
  • MAHMOOD

MAHMOOD

Opties met je ticket

  • Gratis afhaling in winkel
  • E-ticket

Prijs 27¤00

Beschrijving

[UITGESTELD - NIEUWE DATUM: 18/12/2021]

Mahmood heeft zijn Europese tournee moeten annuleren. Het concert wordt verplaatst van zaterdag 20 februari 2021 naar zaterdag 18 december 2021
  
Tickets blijven gewoon geldig en worden mee overgezet naar de nieuwe datum.
___

Mahmood
is een fenomeen. In 2019 wint hij in thuisland Italië het prestigieuze San Remo-festival en mag hij nadien met de winnende song Soldi naar het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Daar wordt hij met het onweerstaanbare urban popnummer – diepe hiphopbassen en catchy handgeklap gecombineerd met een typisch Italiaans refrein – overtuigend tweede. Internationaal is zijn naam gemaakt: met meer dan 100 miljoen streams op Spotify en meer dan 100 miljoen views op YouTube is Soldi de populairste Italiaanse hit ooit.

Het succes van Mahmood overstijgt het liedjescircus. Geboren als Alessandro Mahmoud uit een Italiaanse moeder en een Egyptische vader heeft hij ook een verhaal te vertellen. In Soldi zingt hij korte stukken in het Arabisch en herhaalt hij met teleurstelling in de stem ‘je dacht alleen aan geld’. De boodschap en de sound vallen echter niet bij iedereen in de smaak. Na zijn winst in San Remo tweet de rechts-populistische politicus Matteo Salvini dat een andere kandidaat de wedstrijd over ‘het mooiste Italiaanse liedje’ had moeten winnen. “Mijn generatie ziet de verschillen tussen allochtoon en autochtoon niet langer, voor ons is het de realiteit”, reageert Mahmood nadien kalm op de heisa in de Italiaanse pers.

Mahmood als one hit wonder afschrijven, zou dus meer dan onterecht zijn. Hij studeerde piano en zang en componeerde ook nummers voor andere artiesten. Met zijn eigen muziek doet de 26-jarige artiest hetzelfde als Rosalía in Spanje: iets hedendaags en spannends maken van een authentieke muzikale traditie. De mix van Midden-Oosterse muziek met hiphop en r&b laat je opspringen en dansen, de Italiaanse liefde voor melodie doet je luisteren en voelen. Dat bewijzen ook de recente single Barrio en het debuut Gioventù bruciata over ‘een verspilde jeugd’. Na een uitverkocht concert dit najaar in La Madeline in Brussel, komt Mahmood voor zijn tweede Europese tour dit voorjaar langs in De Roma. Niet te missen!

Een tip van de sluier

Langs hier!

Klik hier om
de zaal
te localisaren
Turnhoutsebaan 286 , 2140 BORGERHOUT - Alle concerten in deze zaal zien

Toegang mindervaliden : nee

Artiesten