• Home Page
  • Musique Classique / Danse

  • Klassieke muziek en opera
  • Opera
  • AÏDA

AÏDA

(0 avis)
De verkoop is nog niet gestart!
Verwittig me als de verkoop start!

Beschrijving

[MEER INFO VOLGT]

Naar aanleiding van de gezondheidsmaatregelen genomen m.b.t. het coronavirus, wordt er bekeken welke evenementen zullen verplaatst of geannuleerd worden.
___

Aïda, de monumentale opera :
150ste verjaardag

Als Giuseppe Verdi (1813-1901) in 1870 Aïda schrijft is hij één op dat ogenblik één van de meest gevraagde componisten.

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Italiaanse Theater van Caïro vraagt de Egyptische onderkoning Ismaïl Pacha aan de Italiaanse componist om een monumentale opera te creëren als eerbetoon aan het Suezkanaal dat op 17 november 1860 wordt ingehuldigd.

150 jaar later is Aïda één van de meest opgevoerde opera’s ter wereld. Om deze verjaardag op waardige wijze te vieren brengen een hondertwintigtal artiesten in aangepaste decors een uitbundige hommage aan dit buitengewone meesterwerk.

Het prestigieuze koor van de Opera van Oekraïne, « de grote symfonie », een uitzonderlijk orkest van veertig muzikanten en solisten van het hoogste niveau nemen deel aan dit spectaculaire avontuur dat zal voorgesteld worden in Europa in de loop van de maand juni 2020.

Door de omvang van de productie is het niet mogelijk dit spektakel te brengen in een klassieke theaterzaal. De monumentale scenografie vereist een 18 meter hoog podium voor zowel de klassieke decors als de spectaculaire digitale projecties.

Een tip van de sluier

Langs hier!

Klik hier om
de zaal
te localisaren
PLACE DE BELGIQUE 1 , 1020 BRUXELLES-BRUSSEL - Alle concerten in deze zaal zien

Toegang mindervaliden : nee

De mening van andere klanten

AÏDA

0 / 5
1
0
2
0
3
0
4
0
5
0

Artiesten