• Home Page
  • Musique Classique / Danse

  • Klassieke muziek en opera
  • Klassieke muziek
  • THE COLORIST ORCHESTRA & HOWE GELB

THE COLORIST ORCHESTRA & HOWE GELB

Opties met je ticket

  • Gratis afhaling in winkel
  • E-ticket

Prijs 20¤00

Beschrijving

Avontuurlijke muzikale trip voor fans van Giant Sand, Emiliana Torrini en Calexico

The Colorist Orchestra 
staat garant voor een eigenzinnige muzikale trip vol avontuur en experiment. Als geen ander gebruikt het achtkoppige Belgische collectief rond Aarich Jespers en Kobe Proesmans klassieke instrumenten om er een wonderlijk nieuw en fris geluid uit te puren. Ze overstijgen daarbij de muzikale grenzen en smelten verschillende genres aaneen tot een eclectisch en filmisch nieuw geheel.

Sinds het ontstaan in 2013 bouwde The Colorist Orchestra een stevige reputatie op door het werk van anderen te herinterpreteren. Ze gingen unieke samenwerkingen aan met bekende artiesten als Emiliana Torrini (IJsland), Cibelle (Brazilië), Lisa Hannigan (Ierland), Sumie Nagano (Zweden) en Gabriel Rios.

Voor hun nieuwste project doken ze in zee met de Amerikaanse singer-songwriter Howe Gelb. De Amerikaanse singer-songwriter is bekend als het brein achter de band Giant Sand en heeft meer dan 50 albums op zijn palmares. Gelb wordt geprezen voor zijn veelzijdige sound waarin donkere underground gitaarsongs afwisselen met americana, piano en orgel, future jazz standards, country en zelfs gospel en flamenco.

Tijdens een tour langs enkele prestigieuze Europese zalen stellen The Colorist Orchestra en Howe Gelb het nieuwe album Not on the Map voor. In tegenstelling tot eerder werk zal dat enkel nieuw materiaal bevatten. Eerste single More Exes is alvast een schot in de roos. Je hoort er ook Pieta Brown op, de zangeres die onder meer samen op het podium stond met Mark Knopfler, John Prine, Calexico en Justin Vernon.

Een tip van de sluier

Langs hier!

Klik hier om
de zaal
te localisaren
Turnhoutsebaan 286 , 2140 BORGERHOUT - Alle concerten in deze zaal zien

Toegang mindervaliden : nee

Artiesten