• Home Page
  • Musique/Concerts

  • Jazz/Blues/Gospel
  • Jazz
  • MASSIVE ATTACK

MASSIVE ATTACK MezzanineXX1

(0 avis)

Opties met je ticket

  • Gratis afhaling in winkel
  • Selectie zitplaatsen
  • Postzending

Tarieven zien tijdens de bestelling

Beschrijving

Massive Attack komt naar Paleis 12 voor 20ste verjaardag van ‘Mezzanine’.

Dit jaar is het exact 20 jaar geleden dat Massive Attack het album ‘Mezzanine’ voor het eerst op de wereld losliet. Het album bereikte in verschillende landen de top van de charts en staat vandaag de dag nog steeds bekend als een grensverleggende plaat. Op 31 januari komt de groep naar Paleis 12 om er de 20ste verjaardag van het iconische album te vieren. 

Sinds het begin van de jaren ’90 is Massive Attack de ultieme vaandeldrager van uitdagende muziek. Tijdens hun eerdere passages in België lieten ze steeds een verpletterende indruk achter met hun baanbrekende muziek. De enscenering (teksten in lokale taal op de lichtkrant), indrukwekkende gasten (Horace Andy, Deborah Miller en Martina Topley-Bird), politieke thema’s, bezwerende ritmes en apocalyptische sfeer zorgden voor een onvergetelijke ervaring. Niemand kan de wereld aantrekkelijker een geweten schoppen dan 3D en Daddy G. 

Bij Massive Attack oversteeg de kwaliteit steeds de kwantiteit. Hun debuut ‘Blue Lines’ ontketende in 1991 met de singles ‘Unfinished Sympathy’ en ‘Safe from Harm’ een revolutie in de populaire muziek en betekende de geboorte van een genre dat (even) later als “triphop” omschreven zou worden. De opvolgers ‘Protection’, ‘Mezzanine’ en ‘100th Window’ hadden elk hun unieke identiteit en bevatten intrigerende parels die in 2006 op ‘Collected’ verzameld werden. In 2010 volgde ‘Heligoland’.

Eerder dit jaar maakte Massive Attack ook bekend dat ze de 20ste verjaardag van ‘Mezzanine’ op gepaste wijze wilden vieren door het volledige album om te zetten naar DNA. Daardoor zou het album nog honderden of zelfs duizenden jaren bewaard kunnen worden. Wat de toekomst brengt, weet niemand. Maar de komende generaties zullen het in ieder geval niet zonder de muziek van Massive Attack moeten stellen! 

Een tip van de sluier

Langs hier!

Klik hier om
de zaal
te localisaren
PLACE DE BELGIQUE 1 , 1020 BRUXELLES-BRUSSEL - Alle concerten in deze zaal zien

De mening van andere klanten

MASSIVE ATTACK

0 / 5
1
0
2
0
3
0
4
0
5
0

Artiesten