• Home Page
  • Musique/Concerts

  • Musiques du monde
  • Musiques d'Afrique
  • ANCESTRAL NIGHT WITH PONGO

ANCESTRAL NIGHT WITH PONGO Dj's JOKI - Ivan Diaz - DJ Satelite

(0 avis)

Opties met je ticket

  • Gratis afhaling in winkel
  • E-ticket

Prijs Vanaf 12¤00

Beschrijving

Op 5 oktober ligt De Roma voor één avond in Angola! In samenwerking met ANCESTRAL laten we een feestelijke mix van positieve vibes op je los. Ster van de avond is de Angolese Engracia Domingos da Silva, alias Pongo. Elf jaar na haar wereldhit ‘Kalemba’ (Wegue Wegue) met Buraka Som Sistema staat ze helemaal op eigen benen en is ze klaar voor een zinderende avond in De Roma.

Al op jonge leeftijd trok Pongo de aandacht met haar interpretatie van kuduro, een muziekstijl en dans uit de Angolese hoofdstad Luanda. Daar begonnen begin jaren 90 dj’s te experimenteren met samples van Afrikaanse percussie. Invloeden van Amerikaanse house en Europese techno deden de rest. Haar demo belandde bij Buraka Som Sistema, een groep die niet voor niets is vernoemd naar een achterstandswijk in Lissabon.

De rest is geschiedenis. Vijftien jaar was Pongo toen ze met ‘Wegue Wegue’ doorbrak, een rap over een kinderspelletje uit Angola. Na een moeilijke periode waarin ze even naar de achtergrond verdween, bouwt Pongo vandaag volop aan haar solocarrière. Eind vorig jaar kwam Baia uit, de titeltrack van haar debuut-ep die in mei werd gelanceerd. Dansmuziek met inhoud, vat het zo maar samen. De zes songs zweven niet alleen tussen kuduro, house of r&b. Het nummer Tambulaya vertelt een liefdesverhaal tegen de achtergrond van de Angolese burgeroorlog. Ook Chora staat in het teken van catharsis, huilen omzetten in een dans van vreugde. Logisch, al dansend je bevrijden van onderdrukking, dat is zowat Pongo’s boodschap. Respect.

ANCESTRAL, het kunst- en cultuurplatform uit Parijs, zorgt voor de muzikale omkadering van deze feestelijke avond. DJ Satelite is één van de pioniers van de African Electronic Music en de Antwerps-Ghanese JOKI stuurt met zijn zwoele plaatjes en lading positieve vibes de zaal in.

Ancestral night with Pongo past binnen het Antwerpse festival L’Afrique c’est chic. Dit festival, een samenwerking tussen De Roma, ccBe en Arenberg – viert de kunst, cultuur en identiteit van de Afro-cultuur viert. Het festival staat symbool voor artistieke vrijheid en predikt een boodschap van tolerantie, gelijkheid en diversiteit. L’Afrique c’est chic loopt van 3 tot 24 oktober op verschillende locaties in de stad en in de districten.

Een tip van de sluier

Langs hier!

Klik hier om
de zaal
te localisaren
Turnhoutsebaan 286 , 2140 Borgerhout - Alle concerten in deze zaal zien

De mening van andere klanten

ANCESTRAL NIGHT WITH PONGO

0 / 5
1
0
2
0
3
0
4
0
5
0

Artiesten